Slow-down actie Bosbeheer duurt voort

Verdachte steelt vrouwenkleding om nieuwe baan
december 5, 2016
Premier Nieuw-Zeeland stopt om meer tijd met familie door te brengen
december 5, 2016
Show all

Slow-down actie Bosbeheer duurt voort

Bond vergadert morgen over brief van minister over verzoeken

De slow-down actie van de bond bij de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) duurt voort, meldt De Ware Tijd. Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft vorige week weliswaar per brief gereageerd op verzoeken van de bond. De inhoud van het schrijven zal morgen tijdens de voortzetting van de algemene ledenvergadering (alv) aan de leden worden voorgehouden. Afhankelijk van wat er uit de alv voortkomt, wordt beslist of de slow-down actie wordt voortgezet.

Het werk bij de SBB staat al bijna een week op een laag pitje. Haar medewerkers eisen onder meer een koerscompensatie. Hun loon wordt nog uitgekeerd tegen een oude bankkoers van 3,35 voor de US dollar. Een ander heet hangijzer voor de bond is dat het gezond maken van het bedrijf achterwege blijft. Er wordt volgens haar nog steeds geen uitvoering gegeven aan het rationalisatieplan dat in dit kader is uitgebracht, in maart.

Als gevolg van actie die wordt gevoerd, zijn er al indicaties dat de export in gedrang aldus de voorzitter van de bond, Romeo Chin A Loi. De SBB-medewerkers zijn verantwoordelijk voor de keuring bij de export van hout. DWT

Comments are closed.