Slogan beleidsnota 2017 tot 2020 van Handel en Industrie: ‘Suriname van potentie naar productie’

Nieuwe pompprijzen worden niet meer bekendgemaakt
mei 3, 2017
‘Trump mogelijk mede-aansprakelijk voor witwassen en belastingfraude’
mei 3, 2017
Show all

Slogan beleidsnota 2017 tot 2020 van Handel en Industrie: ‘Suriname van potentie naar productie’

 

De minister van Handel, Industrie en Toerisme, Ferdinand Welzijn, wil de potentie van het land omzetten in productie. Plannen om dat voor elkaar te krijgen staan in de Beleidsnota 2017 tot 2020. De nota draagt de slogan: ‘Suriname van potentie naar productie’. Productieve werkgelegenheid en ontwikkeling kunnen tot stand komen door onder andere de aanleg van industrieparken en het uitwerken van een integraal plan voor toerisme. De visie en missie van het departement heeft de bewindsman gepresenteerd aan het bedrijfsleven en de Vereniging van Economisten in Suriname (VES).

HI & T wil vooral ook de toerismesector tot een belangrijke financiële poot van de Surinaamse economie maken. Daarvoor heeft het ministerie onlangs alvast het Suriname Hospitality & Tourism Trainings Centre (SHTTC) toegevoegd als één van haar werkarmen.  Verder zijn er ook gesprekken gevoerd met de houtexporteurs ter stimulering van de lokale houtindustrie.

Binnen het kader van stimulering van het ondernemerschap worden binnenkort een aantal financieringsovereenkomsten getekend. Minister Welzijn is ervan overtuigd dat een gezamenlijke aanpak de economische ontwikkeling verder kan doen groeien.

Comments are closed.