‘SLM zal moeten omgaan met uitdagingen luchtvaartsector’

Dikan houdt spoedoverleg over kwestie bermgebruik met dc collectief en vak ministeries
september 6, 2018
Advocaat Roethof: Surinamers in ING-zaak vrijgesproken
september 6, 2018
Show all

‘SLM zal moeten omgaan met uitdagingen luchtvaartsector’

Concurrentie van grote vliegmaatschappijen op komst

 

Het personeel van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) roert zich. Maandag is op een Algemene Ledenvergadering (ALV) gesproken over onder anderen de bezorgdheid over afvloeiing van personeel bij de SLM en haar dochtermaatschappijen. Minister Patrick Pengel van Transport zegt niet op de hoogte te zijn van massaontslagen. Hij kijkt wel uit naar het meerjarenplan van de nieuwe directie. De SLM zal zich volgens Pengel moeten aanpassen naar het voornemen van de regering om meer reizigers naar Suriname te halen.

Behalve het bevorderen van het personenverkeer naar en van Suriname, zal de SLM zich ook moeten voorbereiden op de komst van concurrentie. Er zijn al gesprekken gaande met andere grote maatschappijen, waaronder Copa en American Airlines. Reden genoeg voor de SLM om financieel en operationeel gezond te zijn.

Minister Patrick Pengel van Transport Communicatie en Toerisme over de laatste stand van zaken met betrekking tot de luchtvaartsector. Inmiddels heeft Hotel Residence Inn, een dochteronderneming van de SLM, de deuren gesloten. Het personeel is akkoord gegaan met een afkoopregeling. Volgens de leiding van de maatschappij is de sluiting onderdeel van een businessplan om de SLM binnen twee tot drie jaar gezond te maken.

Comments are closed.