SLM onderzoekt steekvlam vliegtuig

Tris-monument ondanks strubbelingen toch onthuld
november 28, 2013
Autohandelaren lijden verliezen door staking havenarbeiders
november 28, 2013
Show all

SLM onderzoekt steekvlam vliegtuig

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is een onderzoek gestart naar de steekvlam die vorige week uit een ingehuurd toestel van Euro Atlantic kwam. Suriname heeft de buitenlandse vliegmaatschappij daarnaast gevraagd ook zelf een onderzoek te verrichten. Het onderzoek wordt verricht door CASAS. Deze zal nagaan of de passagiers op dat moment in gevaar waren.

Het vliegtuig is intussen weer in gebruik. President -commissaris Gerard Brunings van SLM laat weten dat de mechanics kunnen aantonen dat er niets mis is met het toestel. Brunings geeft verder aan dat dit incident er niet voor zorgt dat de jarenlange samenwerking tussen de twee maatschappijen zal worden opgezegd. “Tot nu toe is er geen reden. Als het rapport uit is, zullen wij dat overwegen.

“De president-commissaris zegt dat het normaal is dat er een steekvlam in de motor ontstaat. Dit kan het geval zijn als er extra brandstof verbrandt wordt. “Het verbranden kan dan explosief gebeuren.” Volgens Brunings moet worden nagegaan of zowel de SLM als Euro Atlantic onachtzaamheid en nalatigheid  verweten kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.