SLM  niet gelukt gestrande passagiers te vervoeren

Stichting Lobi kmt naar u toe met baarmoederhalskanker onderzoek
augustus 24, 2017
Pengel krijgt gelegenheid plannen uit te voeren
augustus 24, 2017
Show all

SLM  niet gelukt gestrande passagiers te vervoeren

Het is de SLM toch niet gelukt om een geschikt vliegtuig te vinden om gestrande passagiers woensdag te vervoeren naar Curaçao en Trinidad en Tobago. Door het uitvallen van bemanningsleden van het bedrijf wegens ziekte en persoonlijke omstandigheden zijn twee vluchten van het bedrijf de afgelopen twee dagen geannuleerd.

“Wij proberen een grote machine te vinden om beide vluchten in één keer uit te voeren”, zei directeur Robbi Lachmising woensdagmiddag in de Ware Tijd online. “Maar wij kunnen nergens een geschikte machine vinden. Het zit ons momenteel even niet mee”, voegde hij eraan toe over de pogingen om de vele passagiers, van wie sommige al twee dagen wachten, alsnog te vervoeren.

Indien het toch niet is gelukt woensdagavond, zal een oplossing niet lang meer op zich laten wachten, omdat donderdag beide vliegtuigen van de SLM terugverwacht worden van een grote onderhoudsbeurt in respectievelijk de Verenigde Staten en Europa. “Wij zullen de passagiers zelf kunnen vervoeren als onze machines binnen zijn”, legt Lachmising uit.

“Dit is de vakantieperiode. Mensen hebben hun plannen en willen eruit. Elke dag die ze verliezen brengt extra kosten met zich mee zoals boetes voor reserveringen”, zegt Riaz Mohammedyoesoef, voorzitter van de Associatie van Reisagenten, over de situatie. “De SLM is over het algemeen wel stipt met vluchten en heeft genoeg kader dat zaken goed voorbereidt.

Maar als vertragingen vaker en langer duren moeten er vragen worden gesteld over hoe dit voorkomen had kunnen worden.” De situatie laat volgens hem ook zien dat er effectiever en sneller gecommuniceerd moet worden met de reisagenten en passagiers door de maatschappij (en) over vertragingen en de oorzaak.

Comments are closed.