Slachtoffer met schotverwonding wordt als verdachte van beroving ingesloten

Klimaatconferentie roept op tot solidariteit
november 18, 2016
Agressieve partner ingesloten
november 18, 2016
Show all

Slachtoffer met schotverwonding wordt als verdachte van beroving ingesloten

 

De 27-jarige Steve E. deed op woensdag 16 november omstreeks 22.00 uur het politiebureau Nieuwe Haven aan. De man had een schotwond aan zijn linker knie. Hij verklaarde aan de wetsdienaren kort te voren door drie mannen te zijn aangevallen. Eén hunner had een vuistvuurwapen. De mannen vroegen hem in de Engelse taal of hij hen nog kende. Voordat Steve kon reageren, is hij door de man met een vuistvuurwapen beschoten.

Het slachtoffer heeft verder verklaard aan de wetsdienaren dat de mannen naar een gereed staand voertuig zijn gerend om zodoende weg te komen. Hij haalde twee dolkmessen die hij bij zich had tevoorschijn en stak twee banden van het voertuig lek. Ondanks deze gepleegde handeling, konden de bij hem onbekende mannen wegrijden.

Steve dwong een voorbij rijdend voertuig tot stoppen. Hij maakte een gezin het voertuig afhandig onder bedreiging van de messen. Met dit voertuig zette hij de achtervolging van zijn belagers in. Hij maakte een aanrijding met dit voertuig, en verloor zijn belagers uit het oog. Vervolgens reed hij naar het politiebureau. Het voertuig is aanzienlijk beschadigd en het gezin is ongedeerd gebleven.

De wetsdienaren hielden Steve aan voor het met geweld wegnemen en vernieling van het voertuig van het gezin. Hij werd overgebracht naar een ziekeninrichting, alwaar hij onder politiebewaking voor medische behandeling is opgenomen.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het verdere onderzoek wordt overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. (KPS-bericht)

Comments are closed.