Skalians en milieuvervuiling binnenland zorgwekkend

Corona-virus:
februari 28, 2020
Dodelijke aanrijding door 20-jarige verkeerscrimineel
februari 28, 2020
Show all

Skalians en milieuvervuiling binnenland zorgwekkend

Milieuactivist Erlan Sleur torpedeert regeringstoppers 

De aanwezigheid van goudzoekende pontons in het binnenland is groter dan ooit tevoren. De zogenoemde skalians zijn niet alleen op het Stuwmeer in Brokopondo gesignaleerd, maar intussen verspreid over bijna alle wateren in het binnenland. Vanaf de Marowijnerivier nabij Frans-Guyana tot en met de Corantijnrivier nabij Guyana komen er meldingen over de varende goudfabrieken. Ook zou op grote schaal cyanide vervoerd worden door Chinese goudexploitanten. Milieuactivist Erlan Sleur nam er poolshoogte en spreekt van een zorgwekkende situatie. Het bevreemdt hem dat De Nationale Assemblee (DNA) nu pas de druk opvoert om milieuwetgeving te slaan om het binnenland te beschermen.

De plotselinge drang naar strenge milieuwetgeving is volgens Sleur politiek gedreven. De milieuactivist stelt dat regerings- en politieke toppers heel wat geld verdienen aan goudwinning, ten nadele van de natuur. Hij zegt deze beschuldigingen te kunnen staven.

Erlan Sleur, milieuactivist en trekker van milieuorganisatie ProBioS. Hij maakt zich zorgen om de toegenomen milieuvervuiling in het binnenland als gevolg van de goudwinning. Skalians zijn nu praktisch overal in het binnenland te vinden.

Comments are closed.