Situatie werknemers Berg en Dal in onderzoek

Dreigend tekort voeding internaat Atjoni afgewend
februari 4, 2014
Ambtenaren van alle districtscommissariaten gecertificeerd
februari 4, 2014
Show all

Situatie werknemers Berg en Dal in onderzoek

Er is een onderzoek gestart door de vakcentrale C-47  naar de dienstbeëindiging van 28 werknemers van Berg en Dal. De werknemers werden ongeveer twee weken terug door CKC Kersten per brief op de hoogte gesteld dat hun dienstverband ingaande 1 maart afloopt. C-47 voorzitter Robby Berenstein zegt dat hij het contract van de mensen nog moet zien, en aan de hand van de overeenkomst die er getekend is kan bepaald worden of de werkgever in het gelijk is of niet.

Deze zaak is ook in onderzoek bij arbeidsinspectie. “Wat recht overeind staat is dat geen van de posities bij wet zekerheid biedt”, aldus Berenstein. Hij verwijst daarmee naar de positie van werknemers die op contractbasis in dienst zijn genomen en de positie van uitzendkrachten. In dit geval (Berg en Dal) gaat het om werknemers die een contractovereenkomst hadden met het bedrijf.

Het is nog onduidelijk waarom het werkverband van de arbeiders beëindigd wordt, maar Berenstein heeft wel zijn vermoedens te hebben wat de oorzaak zou kunnen zijn, maar wil nog niets kwijt hierover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.