‘Situatie Rosebel beheersbaar en onder controle’

Ambassadeur Halfhide biedt geloofsbrieven aan president Ortega
oktober 21, 2019
Info 10 – Liefde voor dieren – 21 oktober 2019
oktober 21, 2019
Show all

‘Situatie Rosebel beheersbaar en onder controle’

De situatie in de Rosebel mijnen in Brokopondo is na de jongste invasie van oekemangs (goudzoekers die het concessiegebied binnendringen) onder controle en beheersbaar.

De orde en veiligheid zijn gewaarborgd sinds de laatste ontruiming twee weken geleden door eenheden van de politie en het Nationaal Leger.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie zegt verder aan Radio10 dat de politie voorlopig nog aanwezig zal zijn in de nabijheid van de Rosebel plant.

Het Canadese goudbedrijf heeft de voorbije drie maanden tot twee keer de bedrijfsactiviteiten moeten staken na incidenten met goudzoekers, die illegaal willen mijnen in het concessiegebied van Iamgold/Rosebel Goldmines NV in het district.

Daar ontstonden kortstondige rellen die helaas uitmonden in de dood van een goudzoeker die was beschoten door het beveiligingspersoneel. Daarna heeft president Bouterse zich verstaan met alle betrokken partijen om tot een werkbare oplossing te komen in het steeds opduikend verschijnsel van illegale goudzoekers in de Rosebel goudmijn.

Comments are closed.