Situatie RBC Suriname voorlopig ongewijzigd

Record aantal EBS masten aangereden afgelopen long weekend
maart 18, 2014
Lokale viering Wereldverteldag krijgt Surinaams tintje
maart 18, 2014
Show all

Situatie RBC Suriname voorlopig ongewijzigd

Voor werknemers bij de Surinaamse vestiging van de Royal Bank of Canada is het nog steeds onduidelijk of er de komende tijd nog personeel wordt afgevloeid. Nadat in Februari twee stafleden te horen hadden gekregen dat zij met ontslag gestuurd zouden worden als start van een saneringsplan, lijkt de leiding van de financiele instelling alle voornemens op dit stuk in de ijskast te hebben gestopt. Dit verneemt Radio 10 van bronnen binnen de bank.

De twee aangekondigde ontslagen, die tot nu toe niet zijn geformaliseerd, zouden de eersten zijn in een reeks die onderdeel moesten vormen van een bezuinigingsplan. De leiding van de RBC heeft het saneringsplan opgestart om het bedrijf, dat tientallen vestigingen heeft in het Caribisch gebied, weer gezond te krijgen na tegenvallende resultaten in 2013.

De personeelsbond van RBC Suriname had al laten doorschemeren zich te zullen verzetten tegen eventuele ontslagen bij de lokale vestiging omdat de Surinaamse tak van deze bank van alle Caribische fillialen in 2013 het best presteerde.

De personeelsbond van RBC Suriname heeft ongeveer 150 leden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.