Situatie Esther Stichting genormaliseerd

Sumulula – The new Nr. 1
juli 1, 2017
Doden en gewonden bij schietpartij in ziekenhuis New York
juli 1, 2017
Show all

Situatie Esther Stichting genormaliseerd

Kwestie personeelsbonden Huize Ashiana speelt weer op

De situatie bij de Esther Stichting is genormaliseerd. Alle communicatiekanalen staan weer open. Eerder deze week besloten enkele bewoners van de stichting de poort gesloten te houden. Dat deden ze uit onvrede over de wijze waarop de leiding haar voorgenomen plannen over de richting waarin ze op wil gaan, aan het uitvoeren is. Het gaat om een transformatieproces aldus directrice Liefda Somo. Praktisch alles eromheen is nu aan de bewoners verduidelijkt zegt de voorzitter van de personeelsbond bij de Esther Stichting, Murwin Leeflang. Hij maakt verder duidelijk dat het niet om een personeelsactie ging.

Er wonen merendeels ex-Hanse patiënten. De leiding van de stichting wil op den duur ook plek bieden aan mensen met bijvoorbeeld een lichte beperking, senioren burgers in nood en langliggers in het ziekenhuis. Een andere instelling waar zaken niet zo gladjes verlopen als het lijkt is Huize Ashiana. Daar heeft het personeel moeite met de gang van zaken. En dat niet met betrekking tot de leiding van het bejaardentehuis. Tot vorig jaar speelde er de kwestie van twee bonden: één onder de paraplu van de CLO en de andere die wordt aangevoerd door vakbondsleider Murwin Leeflang. Leeflang werd vorig jaar schaakmat gezet door middel van een referendum gehouden onder het personeel. Het resultaat daarvan is onbevredigend gebleken legt hij uit.

Vakbondsman Murwin Leeflang kijkt uit naar de alv die bij Huize Ashiana staat gepland voor 14 juli. Hij kan niet wachten om te werken aan de verwezenlijking van diverse personeelszaken waarmee al was aangevangen totdat de bond die hij aanvoert vorig jaar buitenspel werd gezet als gesprekspartner voor de regering.

Comments are closed.