Situatie directie Greenheart Suriname en personeel weer gespannen

HVB staat stil bij driejarig bestaan
oktober 28, 2020
Raad van Ministers vergadert over impasse bond en directie
oktober 28, 2020
Show all

Situatie directie Greenheart Suriname en personeel weer gespannen

Arbeiders toegang tot terrein ontzegd door ingeschakelde politie
Groep vraagt president Santokhi om hulp

De 22 arbeiders die eerder de wacht waren aangezegd door de directie van Greenheart Suriname, zijn dinsdag de toegang tot het terrein ontzegt. Dit gebeurde met behulp van politieassistentie. De groep was van plan om met de bedrijfsleiding en gesterkt door het rechterlijk vonnis dat zij onterecht zijn ontslagen en recht hebben op zeven maanden salaris, te praten over een oplossing. Daar zijn ze niet aan toe gekomen. Christel Koningverdraag, tweede secretaris bij de bond is woedend. Ze kan zich niet voorstellen dat de multinational het vonnis van de rechter weigert na te leven. Het bedrijf is zelfs zover gegaan om de rechter te verzoeken om de 22 werknemers formeel te ontstaan.

De werknemers hebben wederom de hulp ingeroepen van de vakcentrale C-47. Voorzitter Robby Berenstein maakte toen direct contact met president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd deed de toezegging dat de zaak onmiddellijk wordt bekeken. De werknemers nemen nu een afwachtende houding aan, zegt Berenstein.

C-47 voorzitter Robby Berenstein. Een aanleiding voor de wederom gerezen spanning tussen directie en personeel bij Greenheart Suriname is een onveilige werksituatie. Werknemers werden voorzien van gezichtsbedekking die niet voldeed aan de minimale vereisten; een feit dat werd bewezen tijdens de rechtszaak.

Comments are closed.