Situatie Brokopondo stabiel te noemen, zegt NCCR-coördinator Slijngaard

Ziekenhuisvakbonden voeren stil protest
juni 21, 2022
Sportverslagen – 21 juni 2022
juni 21, 2022
Show all

Situatie Brokopondo stabiel te noemen, zegt NCCR-coördinator Slijngaard

Terwijl de coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), kolonel Jerry Slijngaard, zegt dat de situatie in Brokopondo, voor wat betreft de waterramp, stabiel te noemen is, liet een groep boze bewoners van de ondergelopen dorpen dinsdag weten, dat ze niet tevreden zijn met de wijze van hulpverlening. Volgens Slijngaard zijn de bewoners van wie de woningen zijn ondergelopen geëvacueerd. Ze verblijven in opvangcentra. Tegelijkertijd blijven de donaties en steun vanuit het buitenland binnenkomen. Personen hebben zich ook verplaatst naar hoger gelegen gebieden.   

De geëvacueerden worden voorzien van basisgoederen als water en voeding voor baby ‘s, daar het veelal gezinnen betreft die bij de zogeheten ‘shelters’ worden ondergebracht.

NCCR-coördinator Jerry Slijngaard.

Al langer dan drie maanden wordt er gesproken over de waterramp en tot nu toe is er niet echt hulp verleend, zegt Henry Café, de hoofdkapitein van Nyun Lombe.

In de petitie wordt aangehaald dat getroffenen er meer baat bij zouden hebben wanneer de hulppakketten worden vervangen door een financiële tegemoetkoming, om zo in staat te zijn weer op te kunnen bouwen.  met name de ontwrichting van het dagelijkse leven, het onderwijsproces en de produktie-inspanningen in de getroffen gebieden opgesomd. Er wordt ook aangegeven de hulppakketten te vervangen met een financiële bijdrage aan de getroffenen.

DNA-voorzitter Bee nam de petitie vervolgens in ontvangst. Ook aan deze goep deed hij de belofte vandaag nog president Santhoki erover in te lichten.

Assembleevoorzitter Marinus Bee, ditmaal bij het in ontvangst nemen van een petitie ingediend door ontvreden bewoners uit de overstroomde gebieden in Brokopondo.

Comments are closed.