Simons wil voortaan goed bestuur en overleg regering bij doorvoering maatregelen

Kwaliteit onbekende medicijnenmerken moet onder het vergrootglas
september 29, 2015
Dienstverlening RGD vandaag genormaliseerd
september 29, 2015
Show all

Simons wil voortaan goed bestuur en overleg regering bij doorvoering maatregelen

DNA voorzitter Jennifer Simons wil bij de presentatie van de jaarrede van de president op woensdag 30 september,  graag openheid en  duidelijke uitleg van de regering over de recent aangekondigde verhoogde overheids maatregelen. De Raad  van Ministers zou maandag nog  het besluit nemen over de exacte vaststelling van de verhoogde tarieven voor nutsvoorzieningen water en elektriciteit.

De volksvertegenwoordiging riep tijdens een bijzonder belegde assemblee vergadering op 10 september, de totale regering op,  rekening te houden met vooral sociale doelgroepen en de verhogingen op een later tijdstip dan wel gefaseerd door te voeren.

Aan de vooravond van de jaarrede zegt Simons te hopen dat aan het eind, rekening wordt gehouden met de  bezorgdheid van de samenleving op het gebied van de verhogingen.

Simons roept de regering voortaan op via goed bestuur, voortaan eerst in overleg met het parlement te treden. De DNA voorzitter doelt hier specifiek op de recent aangekondigde nationale vraagstukken die zonder tussenkomst van het parlement door de regering aan de samenleving is gepresenteerd.

Dat was DNA voorzitter Jennifer Simons in gesprek met Radio10. Zij laat ook weten dat de regering het parlement onlangs gerapporteerd heeft over de omzet van haar kortlopende schuld bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS )in een langlopende lening. Ook heeft de regering het parlement gemeld dat zij daarnaast een voorschot zou hebben opgenomen om betalingsachterstanden bij particulieren in te lopen en als kapitaalinjectie voor de fusering van twee overheidsbanken.

 

Comments are closed.