Simons: Vrouwen moeten plaats kandidatenlijst opeisen

Transvaal brengt Botopasie tweede nederlaag toe
oktober 27, 2014
Zittende president Rousseff wint verkiezingen Brazilië
oktober 27, 2014
Show all

Simons: Vrouwen moeten plaats kandidatenlijst opeisen

Er moeten meer vrouwen in topposities, zoals in De Nationale Assemblee (DNA). Om dit te kunnen realiseren worden vrouwen uit politieke organisaties getraind om hoge posten binnen hun partij te gaan opeisen bij de verkiezingen van 25 mei 2015. De training ‘Meer vrouwen in besluitvorming 2015’ is een initiatief van het parlement, in samenwerking met de UNDP.

Aangezien er binnen DNA weinig animo is voor een quota-wet, is besloten om deze vrouwen handvatten aan te reiken, om zich beter te kunnen profileren. Zij moeten nagaan welke rol ze kunnen vervullen in de politiek en ook wat zij voor de gemeenschap kunnen betekenen. Mannen bereiken vaak de top, maar dat komt volgens assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons niet omdat zij meer kennis of doorzettingsvermogen hebben. Zij bereiken dit door het zelfvertrouwen. En daarom is de training bedoeld om onder meer het zelfvertrouwen bij vrouwen aan te wakkeren.

De afgelopen jaren is er een dramatische terugval geweest van vrouwelijke parlementariërs van 25 naar 10 procent, merkte de parlementsvoorzitter op. “En Suriname kan zich dat niet permitteren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.