Simons: geen Zwarte Piet en ‘dubbele’ minister

Leerkrachten Albina hebben water in het donker
december 5, 2013
Rechter gelast verder praten vuilophalers en OW
december 5, 2013
Show all

Simons: geen Zwarte Piet en ‘dubbele’ minister

Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons roept de gemeenschap op om kinderdag vooral in het teken te plaatsen van de kinderen. “Laten we deze dag niet overlaten aan bepaalde figuren om onze kinderen te waarderen”, zei Simons woensdagmorgen in het programma M’manten Taki. Daarmee doelt zij de Zwarte Piet-discussie die gelinkt wordt met deze dag.

De DNA-voorzitter vindt dat de dag vanuit de Surinaamse traditie in stand gehouden moet worden en ouders respect moeten blijven geven aan hun kroost. “Alstublieft, kinderdag en geen andere bijzaken. Laten we de kinderen verwennen omdat het kinderdag is en niet om een of andere reden”, zegt Simons. In haar reactie bracht zij ook begrip op voor de protesterenden aan de Noordzee tegen de Zwarte Piet-karikatuur.

Simons gaf in het programma ook haar mening over de dubbele rol van RGB-minister Steven Relyveld die sinds kort ook het departement Financiën onder zijn armen heeft. Ze benadrukt dat het benoemen en ontslaan van ministers een aangelegenheid is van de president, maar ziet graag dat er gauw een vervanger komt van ex-minister Adelien Wijnerman. “Want het zijn twee zware ministeries”, noemt ze als reden. Bron: De Ware Tijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.