Senaat stemt Berlusconi weg

Jubileumjaar Unu Pikin start met kinderboekenfeest
november 28, 2013
Doden door instorten dak van WK-stadion in Brazilië’
november 28, 2013
Show all

Senaat stemt Berlusconi weg

De Italiaanse oud-premier Berlusconi is uit de Senaat gezet. In een stemming heeft de Senaat bepaald dat hij zijn zetel kwijtraakt vanwege zijn veroordeling voor belastingfraude. Eerder had een Senaatscommissie al bepaald dat de 77-jarige Berlusconi zijn zetel moet opgeven. De volledige Senaat moest dat besluit nog wel bekrachtigen. Berlusconi werd in augustus veroordeeld tot vier jaar cel wegens grootschalige belastingfraude bij zijn televisiebedrijf Mediaset.

Op grond van een wet die vorig jaar werd aangenomen, werd Berlusconi daarna onverkiesbaar verklaard.  Berlusconi was zelf niet in de Senaat aanwezig. Vlak voor de zitting begon hield hij een toespraak voor zijn huis. De vermoeid uitziende oud-premier was in het zwart gekleed, de kleur van rouw. Volgens hem is het dan ook een donkere dag voor de Italiaanse democratie. Berlusconi zei dat de rechters die hem in augustus veroordeelden de weg hebben vrijgemaakt voor een linkse overname van het land, door hem uit te schakelen. “Links slaagt er niet in om mij op een democratische manier weg te werken.

” Berlusconi zei tegen de menigte dat hij niet zal opgeven. Er komen volgens hem in heel Italië nieuwe clubs die Forza Silvio gaan heten.  Forza Silvio moet zijn politieke partij Forza Italia gaan ondersteunen. Berlusconi wil de partij blijven leiden,ook als hij niet in het parlement zit. De winterse toestanden alsook overstromingen treffen momenteel Oklahoma, Texas, Californië, New Mexico en Arizona.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.