Seedorf bevestigt aanstelling als trainer bij AC Milan

Dagbladen overzicht 15 januari
januari 15, 2014
Nog geen oplossing in kwestie contractors Jackrijk/Suralco
januari 15, 2014
Show all

Seedorf bevestigt aanstelling als trainer bij AC Milan

Clarence Seedorf heeft dinsdag op een persconferentie in Rio de Janeiro bevestigd dat hij de nieuwe trainer van AC Milan is. “Ik ga stoppen met voetballen na 22 jaar. Het was een moeilijke beslissing”, aldus de voormalig middenvelder. Seedorf was afgelopen anderhalf jaar actief als speler bij de Braziliaanse club Botafogo. De 37-jarige Seedorf wordt naar alle waarschijnlijkheid snel gepresenteerd als vervanger van de ontslagen Massimiliano Allegri. Naar verluidt gaat de oud-Ajacied, die tussen 2002 en 2012 al voor de Italiaanse grootmacht speelde, een contract tot medio 2016 tekenen. Via de KNVB kreeg Seedorf de mogelijkheid om op afstand een trainerscursus te volgen.

“Ik heb een moeilijke nacht achter de rug, maar ben tevreden met mijn loopbaan en mijn tijd bij Botafogo. Het doel om ons te plaatsen voor de Copa Libertadores is gelukt, voor het eerst in zeventien jaar.”

Seedorf speelde sinds de zomer van 2012 in Brazilië. “Ik heb genoten van het land en van Rio”, geeft de 87-voudig international aan. “Botafogo heeft me geholpen op weg naar een volgende stap. Die zal ik als coach bij AC Milan zetten.” De Nederlander had nog een contract tot juni, maar daarin was vastgelegd dat hij zonder transfersom naar een andere club mocht overstappen. Seedorf is de eerste Nederlander die het heeft geschopt tot coach in de Italiaanse Serie A. Ook is hij de jongste coach in hoogste Italiaanse voetbaldivisie en de eerste kleurling in twintig jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.