Minister Gopal: Relatie met jeugdparlement is goed
september 18, 2018
RO-minister Dikan laat onderzoek doen naar bouwsel bij Fernandes Plein
september 18, 2018
Show all

Schutter incident Sunny Point aangehouden

Politie belegd binnenkort persmeeting over resultaten veiligheidsaanpak

 

De 21-jarige Sandele L. heeft bij zijn aanhouding, kort na het fatale schietincident in Sunny Point maandagmiddag, bekend dat hij de schutter is geweest. Volgens hem was het niet zijn bedoeling geweest om slachtoffers te maken, maar had hij gewoon zijn vriend willen helpen die mishandeld werd. Door het handelen van Sandele is de 53-jarige Margriet Akobe het leven heeft gelaten. Dit meldt de politie maandag in een persbericht. Bij het incident raakten vijf andere personen gewond, waaronder een negenjarig jongetje. L. heeft verklaard in de lucht te hebben geschoten, omdat zijn vriend, ene ‘Snell’, door vier mannen werd mishandeld. Het was volgens hem niet de intentie om personen te raken. Aanleiding voor het incident is een diefstal zondagavond, waarbij een halsketting is gestolen, vertelt politiewoordvoerder Humphrey Naarden.

Het wapen waarmee is geschoten, is nog niet terecht. Kort na het schietincident gelukte het de politie al om twee verdachten in de boeien te slaan.

Justitie en Politie minister Stuart Getrouw bevestigd tegen over onze nieuwsdienst dat de verschillende eenheden van de politie de overige medeplegers van het strafbaar feit inmiddels op het spoor zijn.

Aan Radio10 laat Getrouw weten dat de politie binnenkort een persconferentie belegd waarbij de samenleving  geïnformeerd zal worden over het aantal aanhouding van verdachten die zich in de periode april tot heden schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten.

U hoorde andermaal JusPol minister Stuart Getrouw en daarvoor politiewoordvoerder Humphrey Naarden, over het schietincident met dodelijke afloop te Sunnypoint. Een vrouw liet daarbij het leven terwijl 5 anderen  verwondingen opliepen. De  zaak is volop in onderzoek.

Comments are closed.