Today In Pop History – 11 augustus 2021
augustus 11, 2021
President Santokhi tracht bemiddeling tussen SVB en Gorrè
augustus 11, 2021
Show all

Schuldpositie MMC groter dan gedacht

De schuldpositie van het Mungra Medisch Centrum (MMC) is groter dan gedacht. Volgens bronnen is het afgelopen jaar SRD 17 miljoen bovenop de reeds meer dan SRD 30 miljoen aan schulden gekomen, waarmee de ziekeninrichting in het krijt staat bij diverse schuldeisers. Dat zegt Soenieldath Adhin, die aanzit als voorzitter van de raad van bestuur bij het MMC. Volgens Adhin is deze situatie voornamelijk bereikt door de koersverschillen op de schulden in US$.

Er moet op een ander vlak gauw worden ingegrepen door minister Ramadhin van Volksgezondheid. De zittingstermijn van de huidige raad, onder voorzitterschap van Adhin, is al verstreken. Dat betekent dat het huidig bestuur geen officiële handelingen meer mag plegen. Voor nu worden lopende zaken bij het MMC door het directieteam afgehandeld. Adhin zelf keert niet terug in een ander bestuur, maar de overige leden gaan ervoor, zegt hij.

De scheidend bestuursvoorzitter vindt verder dat de vele administratieve krachten die er bij het MMC rondlopen anders en efficiënter zullen worden ingezet. De ziekeninrichting telt meer dan 400 personeelsleden en elke maand is het met moeite dat de lonen worden uitbetaald.

Soenieldath Adhin, nu nog voorzitter van het huidig raadsbestuur van het Mungra Medisch Centrum in Nickerie. Hij hoopt dat er betere tijden zullen aanbreken voor het medisch centrum door de verhoogde ligdagtarieven.

Comments are closed.