Schulden ambtenaren bij Kirpalani worden niet afgelost

Centrale Bank: geldimport geen monetaire financiering
december 4, 2017
Senatoren waarschuwen Trump na tirade over Ruslandonderzoek
december 4, 2017
Show all

Schulden ambtenaren bij Kirpalani worden niet afgelost

Het lijkt al maar benauwder te worden met de publieke financiën. Nu blijkt geld dat ingehouden worden van ambtenarensalarissen zijn bestemming niet bereikt. Het ministerie van Financiën maakt het geld niet over. Onder meer Kirpalani, Surinames grootste warenhuis, is er de dupe van. De bedrijfsleiding heeft er schoon genoeg van.

Reeds drie maanden krijgt het bedrijf geen aflossing meer van schulden die ambtenaren hebben gemaakt. Het betreft de grootse groep werknemers waar zaken mee wordt gedaan. Volgens de Ware Tijd is besloten voorlopig geen krediet meer te verstrekken aan ambtenaren. Het zal ook voor deze groep het leven nog moeilijker maken dan het al is. Onlangs trokken handelsbanken aan de bel.

Ook daar was de schuldaflossing gestaakt door toedoen van Financiën. Ruim achtduizend ambtenaren bleken met een betalingsachterstand te zitten van twee maanden. Nadat het in het nieuws kwam, zei minister Gilmore Hoefdraad van Financiën dat het allemaal op een misverstand berustte. Het geld is daarna alsnog overgemaakt. Wellicht is de wanbetaling tegenover Kirpalani ook het gevolg van een misverstand.

Comments are closed.