Schrijfster Bea Vianen laat rijke nalatenschap achter

Drie politieambtenaren Nickerie op het matje geroepen
januari 8, 2019
Bestek baggerprogramma Surinamerivier zo goed als voorbereid. Nu volgt internationale tenderproces
januari 8, 2019
Show all

Schrijfster Bea Vianen laat rijke nalatenschap achter

Beatrice Sylvia Vianen overleed op zondag 6 januari (eergisteren) OP 83 jarige leeftijd. Bea Vianen zoals ze bekend stond was een Surinaamse schrijfster van romans, verhalen en poëzie. Zij wordt gerekend tot de belangrijkste Nederlands-Caraïbische auteurs van de jaren ’70 van de 20ste eeuw. Ze debuteerde met poëzie en proza in het tijdschrift Soela. Haar bekendste boeken zijn Sarnami, hai uit 1969, Strafhok uit 1971 en Ik eet, ik eet, tot ik niet meer kan uit 1972. Rappa Robby Parabiersing  geeft wat uitleg over het leven en werk van Bea Vianen

Parabiersingh geeft ook aan dat Bea Vianen zeer bekend was om haar scherpe analyses. Waar ze ook kwam in Suriname maar ook in het buitenland schreef ze over de mensen die vaak genoeg in een hok worden geplaatst door de rest van de samenleving.

Robby Parabiersingh over het verscheiden van Bea Vianen op zondag 6 januari op 83 jarige leeftijd. Nadere informatie over de uitvaart wordt nog bekend gemaakt. Vianen is de derde cultuur icoon die is overleden. Vorige jaar december, verloor de Suriname ook al Michael Slory en James Ramlal beiden ook 93 jaar oud.

Comments are closed.