Schoonmaakactie op touw om Bigipan toegankelijker te maken

Biza zet vaart achter presentatie rapport bevolkingsbeleid
maart 21, 2018
Radio10 Sportverslagen woensdag 21 maart 2018
maart 21, 2018
Show all

Schoonmaakactie op touw om Bigipan toegankelijker te maken

Districtscommissariaat wil beheersorgaan in het leven roepen

 

In opdracht van het Ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie is aannemer NV Sarica dinsdag gestart met schoonmaakwerkzaamheden bij het Jamaer kanaal in het district Nickerie. De waterweg vormt één van de belangrijkste toegangskanalen tot Bigipan. Al langer dan 15 jaar is het gebied niet meer opgeschoond en uitgediept. Omgevallen bomen, de ondiepe vaargeul en de in verval geraakte sleephelling nabij de Nickerierivier maakten het voor touroperators, vissers maar ook dagjesmensen steeds moeilijker het natuurgebied te bereiken. Het gaat om een grote schoonmaak maar volgens Charles Perk, de coördinator van OWT&C West, wordt er met de begroting van 2014 gewerkt en kost het de staat iets meer dan SRD 1 miljoen.

Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsing is voornemens samen met andere instanties een beheersorgaan voor het gebied in het leven te roepen. De daaruit vloeiende inkomsten zullen de districtskas spekken.

Het idee van een beheersorgaan voor het Bigipan-gebied leeft al jaren. Door onbekende redenen is het echter niet uitgevoerd. Armand Pawiroredjo die vist en tegelijkertijd touroperator is zegt in ieder geval blij te zijn met de schoonmaakactie die er wordt uitgevoerd. Volgens hem is een bundeling van plaatselijke ondernemers in en nabij Bigipan het beste om zelf kleine problemen die zich voordoen op te kunnen lossen.

Comments are closed.