Schoolvervoerders roeren zich

Financiënministerie meldt: Suriname moet volgend jaar ruim SRD 1,2 miljard aflossen
september 27, 2017
Vrouwen in Saoedi-Arabië krijgen recht om te autorijden
september 27, 2017
Show all

Schoolvervoerders roeren zich

Terwijl de actie van de bus- en boothouders in het openbaar vervoer niet doorging, omdat daar de achterstallige brandstofcompensatiegelden zijn uitbetaald, maken de schoolvervoerders zich op voor actie.

Als de betalingen niet vóór de eerste schooldag op 2 oktober plaatsvinden, is het vervoer van zowel leerkrachten als leerlingen niet gegarandeerd zegt de voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), Kenneth Themen. In de vakantieperiode hebben ze het geld extra hard nodig om ervoor te zorgen dat het schoolvervoer zo veilig mogelijk kan geschieden.

Toen de bond op 20 september contact opnam met Onderwijsminister Robert Peneux gaf die te kennen dat hij de zaak zou onderzoeken en haar zou inlichten. Bondsvoorzitter Themen vraagt zich voor de zoveelste keer af waarom zijn organisatie steeds weer voor oplossingen in actie moet komen.

Via het schoolvervoer worden leerkrachten en leerlingen in en naar alle districten van Suriname getransporteerd. Op 29 september wordt er een ledenvergadering gehouden.

Comments are closed.