Schoolvervoer niet lamgelegd; OBS wacht tot woensdag

Dagbladen overzicht 17 november
november 17, 2015
Details over aanrijding Jagernath Lachmonstraat
november 17, 2015
Show all

Schoolvervoer niet lamgelegd; OBS wacht tot woensdag

De meeste bus- en booteigenaren hebben besloten toch nog schoolkinderen en leerkrachten te vervoeren. Zij hebben nog geen geld ontvangen. Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), zegt aan Starnieuws dat de leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur een beroep gedaan had op de OBS om de dienstverlening niet te staken.

Minister Robert Peneux had beloofd dat er alles aan gedaan zou worden, opdat de ondernemers maandag nog konden ontvangen. Themen zegt dat procedures enige tijd in beslag nemen. “Als er gelijk gehandeld was, sinds wij aan de bel hebben getrokken, waren de ondernemers niet in deze situatie beland,” meent Themen. Ongeveer tien procent heeft niet gereden of gevaren, omdat er geen geld was voor aanschaf van brandstof.

“Wij hopen dat de bus- en boothouders uiterlijk woensdag worden uitbetaald. “Wij willen niet dat de kinderen de dupe worden van de situatie,” stelt Themen. Er is een beroep gedaan op de leden om met hun hand over hun hart te strijken. De OBS-voorzitter merkt op dat sommigen geld moeten lenen om het schoolvervoer te kunnen garanderen. Hij brengt in herinnering dat vanaf half augustus tot en met september de ondernemers geen geld krijgen van Onderwijs, omdat het dan vakantie is. Het vindt het erg dat het intussen 17 november is en de betaling niet heeft plaatsgevonden, terwijl uiterlijk 15 november de ondernemers over hun geld moesten beschikken.

Comments are closed.