Schooljeugd actief betrokken bij Earth Hour 2018

Klokkenluider Krishna Mathoera ingenomen met vordering onderzoek “drugs”boot
maart 13, 2018
Moestadja installeert nieuwe Arbeidsadviescollege (AAC)
maart 13, 2018
Show all

Schooljeugd actief betrokken bij Earth Hour 2018

Geen activiteiten op Plein

Het thema dit jaar voor Earth Hour is Connect 2 Earth. Het jaarlijks terugkerend evenement is erop gericht jong en oud bewust te maken hoe belangrijk het is zuinig om te gaan met de aarde en de uitstoot van Co2 (koolstofdioxide) terug te dringen. Daarbij is het de bedoeling dat op 24 maart, Earth Hour dag, de lichten en elektrisch apparatuur in het hele land voor een uur uit gaan.  In tegenstelling tot voorgaande jaren, heeft The Backlot, de organisator in Suriname, ervoor gekozen niet alleen 24 maart activiteiten te organiseren. De komende dagen wordt de schooljeugd actief betrokken, vertelt Hennah Draaibaar van The Backlot.

Suriname doet dit jaar voor de vijfde keer mee aan Earth Hour. The Backlot wilde het evenement daarom groots aanpakken. Dat gaat echter niet door, vanwege een gebrek aan financiële middelen. Het hoogtepunt van Earth Hour de voorbije jaren, waren de activiteiten op het Onafhankelijkheidsplein op 24 maart. Dat gaat dit jaar echter niet door, omdat The Backlot geen podia op het plein mag opzetten.

Suriname staat bekend als het groenste land ter wereld. Desondanks is het belangrijk om ook hier mensen bewust te maken en de uitstoot van koolstofdioxide tot een minimum te beperken. Dat begint thuis, vertelt Draaibaar.

Hennah Draaibaar, directeur van de backlot, de organisator achter Earth Hour Suriname.  Het project wordt gefinancierd door het Worldwide Fund For Nature (WWF). Het evenement werd voor de eerste keer in 2007 gehouden. Wereldwijd doen 125 landen mee.

Comments are closed.