10 Mobiel – Angel Bergwijn – 26 oktober 2021
oktober 26, 2021
Kapitein Manniesingh houdt motivatiesessie voor studenten
oktober 27, 2021
Show all

Scholengemeenschap Moengotapoe een feit

Een verheugde vicepresident Ronnie Brunswijk was dat dinsdag bij de opening van de Scholengemeenschap Moengotapoe. De regering gaf in februari dit jaar het startsein voor de bouw en nu, na ruim 8 maanden, staat het er. In zijn toespraak zei Brunswijk dat met de opening van de middelbare school een belangrijke stap is gezet, naar een duurzame ontwikkeling van het district Marowijne. Hij moedigde studenten aan om gebruik te maken van deze gelegenheid hen geboden.

President Chandrikapersad Santokhi haalde aan dat de opening van de Scholengemeenschap moet bijdragen aan een terugkeer van vertrouwen in de politiek. Derden hebben de aankondiging dat Marowijne een middelbare school zou krijgen steeds aangeduid als een politieke stunt.  

Volgens het staatshoofd moet de opzet van de school tegen de achtergrond van de op handen zijnde ontwikkelingen in de olie- en gasindustrie, worden geplaatst. Het zal local content op gang brengen, talent ontwikkelen en deskundigen opleiden. De regering streeft ernaar om in de maalstroom hiervan verder een voetbalschool in het gebied op te zetten, gelet op al het jong talent dat er wacht op ontplooiing.

Voor Onderwijsminister Marie Levens betekent de opening ook het bereiken van een mijlpaal; voor het ministerie, de samenleving, plaatselijk en in het geheel. “Het is toch bijzonder dat het voorgezet onderwijs voor het eerst in de geschiedenis van Suriname, bijna alle districten bereikt”, aldus de minister

Marie Levens, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Ariella van Genderen is een middelbare schoolstudente woonachtig in Albina. Ze is blij met de school die nu op vijf minuten afstand rijden van huis voor haar is.  

Het project, de bouw van de Scholengemeenschap Moengotapoe, is een initiatief geweest van de vicepresident, in samenwerking met het Onderwijsministerie en de ondernemer Doebe. Santokhi zei ook dat de school is geopend als deel van het proces in het kader van de uitvoering van het Herstelprogramma, dat gepaard gaat met zware bezuinigingen en betrokkenheid van de particuliere sector.

Comments are closed.