Politie gaat met megafoons door de buurten om hardhorenden te waarschuwen
april 3, 2020
10 Mobiel – Yigal Kopinsky – 3 april 2020
april 3, 2020
Show all

Scholen blijven gesloten

-Geen achterstand in Onderwijs; lessen worden digitaal aangeboden
-Tot zover quarantaineplekken gegarandeerd; PPE ’s worden gedoneerd
-Teller COVID-19 in Suriname nog op 10 patienten

Ook het onderwijs in Suriname wordt getroffen door de wereldwijde COVID-19 pandemie. De paasvakantie werd vervroegd op 16 maart en zou duren tot en met 14 april. Tijdens de donderdag gehouden persconferentie van het Managementteam was ook minister Lillian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aanwezig. Zij gaf aan dat de scholen nog gesloten blijven in navolging van de coronamaatregelen. Het ministerie werkt er wel aan om lessen digitaal te verzorgen zodat er geen stremming optreedt.

De scholen zijn vanaf 16 maart gesloten.

Tot op dit moment staat de COVID-19 teller in Suriname nog op 10 patiënten. Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid liet donderdag tijdens dagelijkse update weer weten dat de samenleving de situatie zelf in handen heeft door de maatregelen die de regering heeft ingesteld strikt op te volgen, zodat het coronavirus zich niet verder verspreidt.

In deze fase beschikt het team over genoeg quarantaineplekken, aldus Jessurun. Dat kan anders uitpakken mocht de verspreiding van COVID-19 niet meer te stuiten zijn. Voor wat de PPE betreft laten sommigen zich van hun beste zijde zijn.

Cleopatra Jessurun, directeur Volksgezondheid.

Comments are closed.