Schalkwijk en Menke kunnen bedenkelijke geldstromen IGSR niet verklaren

Ondersteuners Maduro spreken zich uit tegen parlementaire staatsgreep Venezuela
januari 25, 2019
DC Kurban-Baboe van Nickerie treft veiligheidsmaatregelen
januari 25, 2019
Show all

Schalkwijk en Menke kunnen bedenkelijke geldstromen IGSR niet verklaren

Voorzitter stichtingsbestuur Power vindt indiening ontslag Schalkwijk kinderachtig

 

Onderwijsminister Lilian Ferrier en het bestuur van het Institute for Graduate Studies & Research (IGSR) hebben donderdag in een persconferentie nader uitleg gegeven over het ontslag van IGSR-directeur Marten Schalkwijk en Jack Menke, voorzitter van het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Schalkwijk zou volgens Robert Power, de voorzitter van het stichtingsbestuur, kinderachtig hebben gehandeld door op voorhand zijn ontslag in te dienen. Power geeft aan dat aan de hoogleraar slechts opheldering is gevraagd over bedenkelijke uitgaven en geldstromen van het IGSR.

Jack Menke is ontslag aangezegd, omdat hij min of meer ook te maken zou hebben met de geldstromen die vanuit de universiteit naar IGSR gaan.

Volgens Robert Power is een behoorlijk tekort aan ‘checks and balances’ aan het licht gekomen:

 

Robert Power, voorzitter van het bestuur van het Institute for Graduate Studies & Research; een afdeling van de Anton de Kom Universiteit. De instituten zijn binnen korte tijd twee hoogleraren kwijt die verantwoordelijk worden gehouden voor bedenkelijke uitgaven en geldstormen tussen AdeKus en IGSR. Marten Schalkwijk diende twee weken terug al zijn ontslag in als directeur van het IGSR, terwijl het dienstverband met professor Jack Menke, directeur van de universiteit, per 1 februari wordt beëindigd

Comments are closed.