Schade Oostwestverbinding Coronie hersteld

Familie neergeschoten Afro-Amerikaanse tiener schikt met stad Ferguson
juni 21, 2017
Situatie in Zuid-Soedan niet langer gekwalificeerd als hongersnood
juni 21, 2017
Show all

Schade Oostwestverbinding Coronie hersteld

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie bevestigd dat het weggespoelde deel van de Oostwestverbinding in Coronie is hersteld. Het gaat op een acute oplossing om de weg weer begaanbaar te maken, zodat het verkeer van en naar Paramaribo en overige districten geen stagnatie ondervindt. De bewindsman verzekert dat het verduurzamen van de oplossing in de planning ligt. Tegelijkertijd worden andere delen van de Oostwestverbinding in en nabij het district gecontroleerd om te voorkomen dat een ander weggedeelte wegspoelt door het overtollig water dat richting de zee stroomt.

Minister Jerry Miranda van OWT&C, over het weggespoelde deel van de Oostwestverbinding in Coronie dat is hersteld. Het gaat weliswaar om een noodoplossing zodat de weg weer begaanbaar is. De komende dagen gaat Openbare Werken verder met het verstevigen van het gedeelte waar het probleem acuut is opgetreden en worden andere plekken gecontroleerd op mankementen die kunnen leiden naar hetzelfde geval. Op maandag 19 juni ’17 rond 17.30u is geconstateerd dat bij km.111 de as van de weg was ingezakt. Met medewerking van de politie werd zwaar transport niet toegelaten over die wegstrekking. Na 19.00u werd besloten de wegstrekking geheel af te sluiten voor het verkeer omdat de verzakking dieper werd.

Door hoge waterstanden in de zwampen in die omgeving vond er een doorstroming van water plaats tussen de asfalt laag en de duikers onder de weg. Hierdoor ontstond er een verzakking. Er is geen sprake geweest van het wegspoelen van een duiker, zoals dit is verwoord in een nieuwsbericht op starnieuws d.d. 20 juni 2017.

Comments are closed.