Schade natuurramp St. Vincent ‘gruwelijk’

President Bouterse: Regering heeft het goed gedaan
december 30, 2013
Dagbladen overzicht
december 30, 2013
Show all

Schade natuurramp St. Vincent ‘gruwelijk’

‘Gruwelijk’: zo typeert premier Ralph Gonsalves van St. Vincent en de Grenadines de schade die woensdag in zijn land is aangericht door slagregens, overstromingen en aardverschuivingen. De regeringsleider oriënteerde zich vrijdag in de getroffen gebieden. Hij onderbrak zijn vakantie in Londen en keerde donderdag terug naar St. Lucia.

Zaterdag bracht premier Baldwin Spencer van buurland Antigua en Barbuda een bezoek aan St. Vincent en de Grenadines om solidariteit en medeleven te betuigen en hulp namens zijn land aan te bieden. Journalist Kenton Chance van I-Witness News vertelt de Ware Tijd dat het voor het eerst is dat het op kerstdag zo lang en zoveel heeft geregend op St. Vincent en de Grenadines. De meterologische dienst van het eiland was niet in staat vooraf te waarschuwen, omdat haar apparatuur al enkele dagen defect was.

Acht mensen onder wie vijf personen uit een gezin kwamen in het district North Leeward om het leven toen hun huis door een aardverschuiving onder de modder werd bedolven. Talrijke huizen raakten beschadigd of vernield en ook het wegennet is aanzienlijk aangetast. Verschillende bruggen zijn ingestort. Voorlopig onderzoek wijst uit dat dit gebeurde door een slechte constructie. De schade wordt geraamd op honderden miljoenen dollars. Volgens de minister-president is er veel geld nodig om de rivieroevers te beschermen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.