Dagbladen overzicht – 19 juli 2019
juli 19, 2019
Wegenautoriteit wil looppad voor blinden aanleggen
juli 19, 2019
Show all

SBB lanceert bosmonitoringssysteem

Doel is registratie en duurzaam bewaken bos

De Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) heeft donderdag haar bosmonitoringssysteem, SFISS, gelanceerd. SFISS staat voor Sustainable Forestry Information System Suriname. Het is een uniek moment in de geschiedenis van de stichting. Het doel van het nieuwe systeem is niet om meer geld op te halen, zei Sarah Crabbe, onderdirecteur Onderzoek en Ontwikkeling bij SBB. Het maakt taken zoals de registratie van alle houtkapwerkzaamheden beter uitvoerbaar, maar stelt de bosbeheerder ook in staat toe te zien op het duurzaam behoud van het Surinaamse bos.

Om het nieuw monitoringssysteem goed te laten functioneren zijn meer boswachters nodig. Momenteel beschikt de SBB over honderdvijftig. Crabbe zegt dat de stichting het aantal wil uitbreiden naar tweehonderd.

U hoorde Sarah Crabbe, onderdirecteur Onderzoek en Ontwikkeling bij de Stichting, Bosbeheer en Bostoezicht, donderdag bij de introductie van het Sustainable Forestry Information System Suriname (afgekort: SFISS). De bosbouwindustrie van Suriname is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Er zijn meer spelers op de markt en de productie in 2017 is ten opzichte van 2016 met 48% toegenomen. Dit komt ook naar voren in het jongste SBB-rapport van januari 2019.

Comments are closed.