SBA zet zinnen op Paralympics met introductie Rol Stoel Basketbal

Vandaag In Het Verleden – 15 februari 2022
februari 15, 2022
President Chandrikapersad Santokhi in Guyana voor deelname aan energie conferentie
februari 15, 2022
Show all

SBA zet zinnen op Paralympics met introductie Rol Stoel Basketbal

De Surinaamse Basketbal Associatie begint in april met de opleiding van een groep trainers als eerste stap voor de introduktie van rolstoel basketbal in Suriname.

Het idee hiervoor onstond in 2018 en door tussenkomst van de Ilonka Elmont Foundation en partners in Nederland zijn onlangs de eerste 12 van deze speciale rolstoelen gearriveerd.

Na de training an deze coaches kunnen teams worden samengesteld.

Humphrey Eendragt is coordinator van het project rolstoelbasketbal

Volgens Eendragt is alles reeds in kannen en kruiken en kan over twee maanden worden begonnen met de training van coaches voor deze speciale tak van sport.

Het rolstoel basketbal- project krijgt hierin de volle ondersteuning van proffesionals uit Nederland

Basketbal verenigingen zijn in de gelegenheid coaches op te geven voor de cursus.Het is de bedoeling dat deze verenigingen rolstoel- basketbal ook opnemen als nieuwe tak binnen deze sport.Ook belangstellenden buiten de verenigingen mogen zich opgeven voor de cursus rolstoel basketbal coach.

Humphrey Eendracht zegt dat er wordt gemikt op basketbal talenten met een beperking aan het onderlichaam.

Als het eenmaal goed begint te lopen en er genoeg deelnemers zijn, zal een rolstoel basketbal competitie kunnen beginnen.

Hiervoor zullen vast en zeker meer van de speciale rolstoelen nodig zijn.

De SBA rekent op de medewerking van de clubs, familie van de talenten en het bedrijfsleven om dit voornemen tot een succes te maken.

Het is vooralsnog in de planning te starten met 3 tegen 3 wedstrijden wat gangbaar is op de Paralympics.Later kan dan ook in een 5 tegen 5 setting worden gespeeld. 

Belangstellenden voor de eerste cursus rolstoel basketbal coach kunnen zich tot uiterlijk 21 februari opgeven bij de directeur van het SBA bureau  Gilbert Soesman.

Het email adres is [email protected]

Comments are closed.