3 Covid-doden; 49 nieuwe besmettingen
april 26, 2021
Fols wil vaker sessies met Minov
april 26, 2021
Show all

Saramacca krijgt landbouw praktijkschool

Wet productschap rijst een feit

Er komt een landbouwschool in het district Saramacca. Dit maakte president Chandrikapersad Santhoki donderdag bekend tijdens zijn bezoek aan Nickerie. Naast de agrarische opleidingen die reeds worden aangeboden op de Anton de Kom Universiteit van Suriname en het Polytechnic College, zal op deze praktijkschool landbouwonderwijs worden aangeboden. Studenten zal via een hogere agrarische opleiding de mogelijkheid worden geboden onderzoek en proeven te doen met voor Suriname potentiële nieuwe gewassen.

Volgens LVV-minister Prahlad Sewdien moet de school meer gezien worden als een instituut waar er op lbo-niveau praktijklessen verzorgd zullen worden, in alle onderdelen die met landbouw te maken hebben.

De president maakte ook de goedkeuring van de Wet Productschap Rijst onlangs binnen de Raad van Ministers (RvM) bekend. In zo een productschap worden vertegenwoordigers van alle belanghebbenden uit in dit geval de rijstsector bijeengebracht, waardoor de sector door efficiëntere besluitvorming beter kan worden georganiseerd.

U hoorde president Santokhi en daarvoor LVV-minister Sewdien, zoals ze donderdag spraken in Nickerie. Op die dag zijn tegelijk 2 projecten voor een bedrag van US$ 50 miljoen gelanceerd, die beiden te maken hebben met de verbetering van de agrarische sector van het land.

Comments are closed.