Santokhi bepleit meer aanpak gevolgen klimaatverandering

Sportverslagen – 19 september 2022
september 19, 2022
Sportverslagen – 22 september 2022
september 22, 2022
Show all

Santokhi bepleit meer aanpak gevolgen klimaatverandering

President Biden roept op tot eenheid tegen Russische agressie

Een ondersteuning aan landen die kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatsverandering, was de rode draad van de toespraak van president Chan Santokhi tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Er is een fonds van ruim 100 miljard USD opgezet, maar het is voor Suriname en de Caricom een helse taak om er toegang tot te krijgen. President Santokhi riep op ‘tot minder gepraat en meer actie’ om het fonds toegankelijk te maken.

De Amerikaanse president Joe Biden besteedde bijna zijn hele toespraak van ruim 30 minuten aan de oorlog in Oekraïne. Niet alleen veroordeelde hij nogmaals de invasie van Rusland, hij kondigde meer harde maatregelen aan tegen dat land. Naast zijn steunbetuiging deed Biden de oproep aan de rest van de wereld om een gezamenlijke vuist te maken tegen Rusland:

De oorlog in Oekraïne lijkt nog lang niet voorbij te zullen zijn. Oekraïne herovert hand-over-hand terrein dat eerder door Rusland was ingenomen. President Vladimir Poetin heeft besloten om extra troepen op te roepen voor de oorlog in Oekraïne. Het gaat om zeker nog eens 300.000 mensen.

Comments are closed.