Samenleving wil meer informatie over coronavaccin

Verdachte aangehouden in zaak gestolen SRD 500.000 bij commissariaat
januari 15, 2021
Sportverslagen – 15 januari 2021
januari 15, 2021
Show all

Samenleving wil meer informatie over coronavaccin

Uit een onderzoek van de Faculteit der Medische Wetenschappen blijkt dat zeker de helft van de drie-en twintighonderd en dertig (2330) respondenten meer informatie wil over het COVID-19 vaccin. Het onderzoek is verricht in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid in aanloop naar de COVID-19 campagne die zal worden gestart. Uit de onderzoeksgroep werden ongeveer tweehonderdzesentachtig (286) geanalyseerd en onder meer gevraagd hoe ze staan tegenover het vaccin, zegt epidemioloog Ingrid Krisnadath.

Van de gehele groep respondenten gaf 26.8 procent aan bereid te zijn zich direct te laten vaccineren. Het is de bedoeling dat de gezondheidswerkers, zestigplussers en personen met onderliggende aandoeningen eerst gevaccineerd worden. Die groepen willen dat zelf ook graag, laat Krisnadath weten. Rond de vijf-en twintig (25) procent van de geënquêteerden wil zich niet laten inenten. Uit evaluatie blijkt dat te weinig informatie erover een grote rol speelt.

Onderzoeker en epidemioloog Ingrid Krisnadath. De respondenten zijn voor het overgrote deel hooggeschoolde werkende jongvolwassenen. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is blij met het afgeronde onderzoek. Het is een van de handvatten voor het maken van beleid omtrent het COVID-gebeuren, stelt de bewindsman.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Aan hem is vrijdag een exemplaar overhandigd van de resultaten van het onderzoek van de Faculteit der Medische Wetenschappen, omtrent de coronavaccinatie.

Comments are closed.