RVC EBS gaat vermeende onregelmatigheden intern onderzoeken

Vandaag in het Verleden
februari 25, 2015
Prijzen medicijnen niet omhoog door gratis verzekeringen
februari 25, 2015
Show all

RVC EBS gaat vermeende onregelmatigheden intern onderzoeken

De raad van commissarissen (rvc) van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft besloten om ook intern onderzoek te verrichten naar vermeende onregelmatigheden. Zo meldt Starnieuws.

Dit naar aanleiding van het verzoek van waarnemend procureur-generaal Roy Baidjnath Panday aan minister Andy Rusland van Financiën. Gevraagd is om de Centrale Landsaccountantsdienst (CLAD) in te schakelen. President-commissaris van EBS, Iwan Krolis, antwoordt op een vraag van Starnieuws dat ook een intern onderzoek zal worden gedaan.  De CLAD is dinsdag begonnen met het onderzoek. Krolis bevestigt in het weekend via e-mail onderliggende documenten ontvangen te hebben van assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi, die het Openbaar Ministerie heeft ingeschakeld. Krolis zegt dit zeer te waarderen van het parlementslid.

Tjin-A-Tsoi gaf eer aan te willen dat directeur Willy Duiker, de RVC en minister Rusland, hangende het CLAD-ondderzoek, op non-actief gesteld moeten worden. Rusland was president-commissaris van EBS toen er volgens Tjin-A-Tsoi ook onregelmatigheden zouden zijn gepleegd. Over het op non-actief stellen van Duiker, zegt de RVC dat eerst onderzocht moet worden of er redenen daarvoor zijn.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.