Sport 02 mei
mei 2, 2015
Ook een Baba en Mai monument in India
mei 2, 2015
Show all

Rust teruggekeerd in Paramacca gebied

Als de tekenen niet bedriegen, is de rust teruggekeerd in het Paramacca-gebied, waar de afgelopen dagen een zeer gespannen situatie heerste. De bewoners rondom Merian, waar de nieuwe goudmijn van Surgold komt te staan, waren boos, omdat de maatschappij nog niet met hen was komen praten over ontwikkeling van het gebied. Middels het opleggen van barricades, werd door de gemeenschap druk gezet op Surgold en de regering, om onderhandelingen op gang te brengen. Intussen heeft een eerste gesprek plaatsgevonden en praten partijen dinsdag verder.

Districtscommissaris Mavrick Boejoekoe zegt dat het Paramaccaanse Onderhandelingscommissie, POC, speciaal is opgezet om te praten met Surgold. Het is ook deze organisatie die ervoor heeft gezorgd dat het de afgelopen dagen niet is gekomen tot een escalatie in Merian.

Districtscommissaris Mavrick Boejoekoe. De actievoerenden zijn erin geslaagd om aandacht te krijgen van Surgold en de regering. Vrijdag heeft het POC ook een gesproken met minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling. Dinsdag volgt een vervolggesprek met de top van Surgold.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.