Rust Nodig Voor Economisch Herstel

CLO wil af van onmaatschappelijk gedrag ministeries
januari 19, 2016
Miljarden nodig voor integratie migranten in Duitsland’
januari 19, 2016
Show all

Rust Nodig Voor Economisch Herstel

Herstel van de Surinaamse economie zal tijd vergen. Daarvoor is echter rust nodig, zowel op maatschappelijk als politiek gebied. “Het land heeft op dit moment geen behoefte aan onrust of een bestuurlijke crisis”, merkt ambassadeur Albert Ramdin op tegenover de Ware Tijd.

Technisch beleid alleen lost de problemen niet op. Er dient stabiliteit te zijn om de financieel monetaire problemen op te lossen. Ook dient gewerkt te worden aan het oplossen van de macro-economische vraagstukken, terwijl een sociaal programma wordt uitgevoerd om mensen in de samenleving die het zwaarst getroffen worden door de crisis te ondersteunen zodat ze niet verder wegzakken in extreme armoede.

Als iedereen beseft dat rust noodzakelijk is om uit de problemen te komen, verwacht Ramdin wel dat de economische situatie sneller beter zal worden. De regering die het voortouw heeft zal echter alle groepen moeten betrekken zoals parlement, oppositie, bedrijfsleven, vakbeweging en maatschappelijke organisaties.

Politiek-bestuurlijke, fiscaal-monetaire-, macro-economische en sociaal-ondersteunende maatregelen moeten gelijktijdig getroffen worden. Het terugbrengen van vertrouwen is het resultaat van de maatregelen die genomen moeten worden. Ramdin: “Vertrouwen komt niet vanzelf terug. De mensen moeten merken dat de maatregelen werken”. Volgens Ramdin zal de regering nog scherper moeten nagaan waar bezuinigd kan worden.

Comments are closed.