Rusland pleit voor verantwoord lenen van geld

ZIKA VACCIN HEEFT ‘MINDER NUT’ VOOR SURINAME
juni 23, 2016
Amerikaanse Senaat stemt tegen uitbreiding bevoegdheden FBI
juni 23, 2016
Show all

Rusland pleit voor verantwoord lenen van geld

NPS fractieleider Gregory Rusland heeft tijdens de debatten over het Stabilisatie- en Herstelplan de regering aangegeven dat bij het lenen van geld er ook rekening moet worden gehouden dat het terugbetaald dient te worden. Sociale projecten zijn noodzakelijk, maar de rode draad bij het uitzetten van de ontwikkeling is de verdiencapaciteit van het land, vooral deviezen, te vergroten. De behandeling van het plan wordt vanmiddag voortgezet.

Rusland waarschuwde de regering ervoor naast het Internationaal Monetair Fonds (IMF) geen additionele leningen te nemen zonder dat het succes van de projecten gegarandeerd is. Projecten voor productie van cacao en kokos voor meer dan SRD 1.1 miljard, zoals aangegeven binnen het plan, worden door hem niet serieus genomen. “Wij zullen over 3 jaar weer enkele miljonairs erbij hebben maar geen productie van cacao en kokos”, voorspelde Rusland.

Het Assembleelid stelde voor zo snel mogelijk een Nationale Agrarische Ontwikkelingsraad op te zetten, bestaande uit topdeskundigen en producenten die reeds aantoonbaar succes hebben gehad bij de productie van onder andere rijst en andere producten. Deze raad kan dan samen met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij de contouren en acties voor de ontwikkeling van de sector ter hand nemen. Hetzelfde model kan voor de ontwikkeling van de toerismesector worden gevolgd.

Comments are closed.