Rusland noemt Verenigde Staten nalatig in strijd Syrië na staken overleg

Paus brengt onverwachts bezoek aan aardbevingsgebied Italië
oktober 4, 2016
De Telesur 10 Mobiel met Susanna Vonsee
oktober 4, 2016
Show all

Rusland noemt Verenigde Staten nalatig in strijd Syrië na staken overleg

Het Amerikaanse besluit de dialoog met Rusland over Syrië af te breken, schaadt de strijd tegen jihadisten in dat land en toont dat de Amerikaanse regering niet van plan is of niet in staat haar verplichtingen in die strijd na te komen. Dit zei een woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag.

Zo oefent in Russische ogen Washington geen serieuze druk uit op de extremistische groepering Jabhat Fateh al-Sham. De Amerikanen willen een wisseling van het regime in Damascus en sluiten daarvoor een pact met de duivel, aldus Moskou.

Ivan Melnikov, de vicevoorzitter van de Doema, de Russische Tweede Kamer, was dinsdag minder negatief over het verbreken van de Amerikaans-Russische dialoog over Syrië. Rusland kan ”de antiterroristische oorlog in Syrië” nu verder zonder gezeur van de VS met kracht tot een einde brengen. De VS steunen namelijk telkens wanneer het ze maar uitkomt de terroristen in Syrië die ze samen met onder meer Rusland zouden moeten bestrijden, klaagde Melnikov over het Amerikaanse beleid.

Comments are closed.