Rusland in grote lijnen eens met standpunt regering omtrent Venezuela

Guyanese moordverdachte aangehouden en uitgezet
augustus 11, 2017
Trump: leger VS ‘locked and loaded’ voor Noord-Koreaanse agressie
augustus 11, 2017
Show all

Rusland in grote lijnen eens met standpunt regering omtrent Venezuela

Assembleelid Breeveld vindt dat overleg heeft ontbroken

Suriname bemoeid niet in interne aangelegenheden van Venezuela, zei de president gisteren in De Nationale Assemblee. Wij proberen juist te ondersteunen en oplossingen te creeren. NPS-parlementariër Gregory Rusland zegt dat de president heeft aangegeven geen inmenging toe te staan. Het is een standpunt welke heel lang door de Caricom wordt ingenomen. Hierin staat vermeld dat wij geen inmenging kunnen toestaan in binnenlandse aangelegenheden.

Rusland zegt daarentegen dat juist de kleine landen wat ervaringen hebben gehad de afgelopen tientallen jaren en dat men zich zodanig positioneert dat men probeert te waken voor inmenging. Het lijkt soms alsof grote landen inmenging plegen wanneer het hen goed uitkomt. Soms worden er acties gevoerd vanuit de individuele landen die ons toch wel zorgen baren.

 Rusland zegt aan het eind dat zaken zoals het ontslaan van de pg niet door de beugel kunnen omdat dat komt aan het wegen van de rechtstaat gedachte.

DOE-parlementariër Carl Breeveld daarentegen vindt dat de oppositie niet gekend is bij de formulering van het regeringsstandpunt. Volgens het oppositielid is een regeringsaangelegenheid uitgemond in mensenrechtenschendingen.

Comments are closed.