Rusland geeft Oekraïne schuld van nieuw geweld

Miltvuurblunder blijkt groter dan gedach
juni 4, 2015
Ethiopiërs weer straat op in Tel Aviv
juni 4, 2015
Show all

Rusland geeft Oekraïne schuld van nieuw geweld

Het Oekraïense leger heeft de gewelddadigheden woensdag in Oost-Oekraïne zelf uitgelokt. Dat stelt het Kremlin woensdag in een verklaring. De Russen uitten woensdag hun zorgen over het opgelaaide geweld en zeiden de slachtoffers die er onder burgers zijn gevallen te betreuren.

In de buurt van de Oekraïense stad Donetsk braken woensdag gevechten uit tussen regeringstroepen en rebellen. Daarbij zouden vijftien doden zijn gevallen. Volgens de regering in Kiev is er hard gevochten om het plaatsje Marinka. Regeringstroepen zouden er een bestorming door rebellen hebben afgeslagen. Het half februari afgesproken bestand wordt herhaaldelijk geschonden door de partijen.

Bijna duizend mijnwerkers in Oost-Oekraïne kwamen woensdag in twee kolenmijnen diep onder de grond in het donker te zitten doordat de elektriciteit als gevolg van beschietingen was uitgevallen. Dit zei de plaatselijke rebellenvoorman Edvard Basoerin, meldden Russische media. De mijnen bij Donetsk liggen in het gebied dat wordt gecontroleerd door de pro-Russische rebellen. In de ene kwamen bijna vierhonderd mijnwerkers in het donker te zitten, in de andere bijna zeshonderd. Hulpverleners halen ze omhoog.

 

Comments are closed.