RGB-minister waarschuwt voor malafide praktijken bij grondaanvragen
februari 19, 2018
Verdachte meldt zich aan bij politie
februari 19, 2018
Show all

Rumas pleit voor ommekeer in jeugdbeleid

Jongeren in Suriname dreigen van de wal in de sloot te belanden. Er is een gestructureerd en geïntegreerd jeugdbeleid nodig om jongens zowel meisjes op het juiste pad te houden. Emmy Hart, de directeur van Stichting Rumas, weet als geen ander hoe moeilijk vooral jongens het hebben. Ze pleit dan ook voor een ommekeer in het beleid naar jongeren in het land toe.

Hart bracht een onaangekondigd bezoek aan presentator Bisham Chandrallal tijdens het zaterdagmorgenprogramma ’90 Seconden’, nadat hij de stelling opperde dat er niet genoeg aandacht wordt besteed aan jongens die op het randje staan maatschappelijk af te glijden. De Rumas-directeur legt uit dat zij zelf vaak een grote onwil etaleren die nog eens ondersteund wordt door hun omgeving.

Veel volwassenen verzaken hun taak als opvoeder volgens Hart. Jeugdigen nemen daarom het heft in eigen handen; met alle gevolgen van dien. De gevallen die langskomen bij Rumas leggen bloot dat ons land als het ware kampt met een epidemie op het gebied van drugs die op uitbarsten staat, waarschuwt haar directeur.

Emmy Hart, de bezielde oprichter en leider van Stichting Rumas. In het Radio 10-programma ’90 Seconden’ uitte ze haar bezorgdheid over de toekomst van onze jongeren in het land.

Comments are closed.