Ruim twintigduizend overheidsgepensioneerden willen terug naar waardevast pensioen

Vandaag in het Verleden
januari 22, 2014
Centrale Bank Governor: Lage inflatie zorgt voor rust in land
januari 22, 2014
Show all

Ruim twintigduizend overheidsgepensioneerden willen terug naar waardevast pensioen

De Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden in Overheidsdienst(BBGO) eist herstel van het waardevast pensioen. De regering zou in 2012 volgens de bond, in aanloop naar een geheel nieuw pensioenstelsel, het waardevastheidsbeginsel hebben verlaten. Dit echter zonder eerst ruggenspraak te houden met de belangenorganisatie voor gepensioneerde ambtenaren.

Het gaat hier om ruim twintigduizend oud-ambtenaren en onderstandsgenieters.De pensioenen waar het om gaat, variëren van rond de 260 SRD voor de laagste, en een bedrag ongeveer gelijk aan het ministerssalaris, voor de hoogste categorie. De hoogte hangt af van de functie waarin men voor het laatst gediend heeft. De belangenvereniging wil dat de pensioenen gekoppeld blijven aan de ambtenaren salarissen en dus meegaan met eventuele aanpassingen.

De bond belegt donderdag een ALV om hierover een besluit te nemen. Radio 10 verneemt dat de leden hierna trekken naar het kabinet van de president, om daar hun grieven in een petitie aan te bieden aan het staatshoofd. Eerder werd bekend dat de regering via consultant KPMG werkt aan een nieuw pensioenstelsel, dat dit jaar af moet zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.