Vandaag In Het Verleden – 03 november 2021
november 3, 2021
Aangiftes tegen militairen in dalende lijn
november 3, 2021
Show all

Ruim 95% begroting Defensie gerealiseerd

Ministerie past begrotingsverdeling aan

Meer dan 95 procent van de begroting van het Ministerie van Defensie is dit dienstjaar gerealiseerd. Het departement heeft verder de wijze waarop zijn begroting is verdeeld, weten aan te passen. Waren de personeelskosten in het budget van 2020 zo een 96%, die zijn nu teruggebracht naar 87 procent. De resterende 4 procent van het vorig budget was niet voldoende voor het beheer van het departement en het plegen van investeringen, en dat is ook opgetrokken naar 13%. Het streven is om de verdeling van de begroting te brengen naar 80 procent voor de personeelskosten en 20 procent voor het treffen van beleidsmaatregelen, zei Defensieminister Krishna Mathoera op een dinsdag gehouden persconferentie.

Jayant Bidesie, Onderdirecteur Financiën van het ministerie, gaf in zijn toelichting aan dat het veel inspanning heeft gevergd om de begroting van Defensie te krijgen waar het nu is. Bij de wisseling van de wacht in 2020 stond de nieuwe leiding voor talloze uitdagingen, waaronder een schuld van 60 miljoen SRD.

Jayant Bidesie, Onderdirecteur Financiën van het Ministerie van Defensie, en daarvoor Krishna Mathoera, de minister van Defensie.

Comments are closed.