Ruim 50% patiënten in Suriname heeft nierklachten

Politie berichten 14 maart
maart 14, 2014
Symposium over geweld tegen vrouwen op komst
maart 14, 2014
Show all

Ruim 50% patiënten in Suriname heeft nierklachten

Ruim 50% van de patiënten in Suriname heeft nierklachten. Tot deze constatering komt dokter Galiel Alibaks. De klachten kunnen variëren van nierstenen en nierontstekingen tot nierfalen. Een van de belangrijkste oorzaken die tot nierklachten leiden is volgens de medicus het tekort aan vochtinname. “Minstens twee liter per dag drinken, liefst water en zo min mogelijk koolzuurhoudende drank,” adviseert hij. “Veel nierpatiënten hebben baat bij herbale middelen,” zegt Pharmportmanager Ashvien Sewgobind, die zijn conclusie trekt op basis van het feit dat jaarlijks steeds meer Keling Pillen worden verkocht.

Deze homeopathische pillen zijn probaat tegen nierstenen of het voorkomen daarvan. In het kader van Wereld Nieren dag vandaag 13 maart geven Alibaks en Sewgobind afzonderlijk  als duidelijk advies mee: zoveel mogelijk drinken en er een gezonde levensstijl op na houden. Ook bij het wakker worden ’s nachts is het aan te raden om te drinken, omdat de concentratie van de urine tijdens de nacht stijgt.

Oudere personen moeten extra waakzaam zijn, aangezien het natuurlijke dorstgevoel bij het ouder worden minder groot wordt. Risicogroepen zijn mensen die herhaaldelijk last hebben van urineweginfecties, mensen met een familiale voorgeschiedenis van nierkolieken en personen met bepaalde nierziekten. Ook mensen met een te hoge bloeddruk hebben een verdubbeld risico op nierstenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.