Ruim 13 miljoen mensen wereldwijd lopen kans op malaria

Caraïbisch gebied geen haven meer voor witwaspraktijken en terrorisme financiering
april 5, 2014
Sport 05 april
april 5, 2014
Show all

Ruim 13 miljoen mensen wereldwijd lopen kans op malaria

Met het oog op Wereldgezondheidsdag op 7 april, benadrukt de Wereld Gezondheids Organisatie(WHO), dat gevaarlijke ziekten als malaria en Filariasis (olifantsbeen of bimba) nog welig tieren in, in totaal 35 landen in de Amerika’s. Ongeveer 106 miljoen mensen lopen er het risico malaria te krijgen. Geschat wordt dat 13 miljoen olifantsvoet op kunnen lopen.

Beide ziekten worden overgedragen door bijtende en stekende insecten zoals muskieten. De slogan dit jaar is dan ook “Small bites, big threats”, oftewel ‘Kleine beten, grote gevaren’, om de aandacht te vragen voor de gevaarlijke ziekten die door deze insecten kunnen worden overgedragen.

In Suriname heeft de bevolking veel meer kans om dengue (knokkelkoorts) te krijgen. In januari 2012 was de laatste door het ministerie van Volksgezondheid bevestigde epidemie. Uit cijfers van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) zijn ouderen en kinderen de meest risicovolle groepen, vanwege de grotere kans op een slechter verloop van het ziektebeeld doordat hun weerstand snel kan afnemen.

Om de meest kwestbaren tegen de knokkelkoorts te beschermen vindt ook MediCall het belangrijk om op adequate wijze in te spelen op mogelijke vragen omtrent de ziekte. MediCall is een spoedpoli die in verband met haar 5-jarig bestaan op zaterdag een speciaal dienstenpakket zal aanbieden aan de samenleving.

Als het gaat om het voorkomen van ziekten is de mens in de meeste gevallen de belangrijkste schakel. In het kader van Wereldgezondheidsdag volgende week wordt dat onderstreept door de WHO.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.