Roshni Radhakishun overleden

Samenwerkingsovereenkomst getekend inzake de ontwikkelingssamenwerking tussen het district Paramaribo en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
juli 20, 2018
Surinaamse regering akkoord met ontmanteling Suralco raffinaderij
juli 20, 2018
Show all

Roshni Radhakishun overleden

De bekende en geliefde radio-en tv-programmamaker Roshni Radhakishun is niet meer.

Roshni Radhakishun-Ramlakhan was directeur van Radika radio en tv. Ze is woensdagavond overleden en donderdagmorgen te Weg naar Zee gecremeerd, volgens de rituelen van het hindoegeloof. Decennialang heeft ze zich in haar radio- en tv-programma’s sterk gemaakt voor ook de achtergestelde districtsbewoners en de maatschappelijke en economische gelijkwaardigheid van man en vrouw, oftewel gendergelijkheid.

Ook kinderrechtenissues en het misbruik en de mishandeling van kinderen kwamen langs. Evenals een aanhoudend pleidooi voor behoud van Suriname ‘s culturele erfgoed en het hooghouden van de correcte normen en waarden in het leven van Surinamers, ongeacht etniciteit of geloof. Roshni Radhakishun geloofde dat geen enkele religie het kwade nastreeft en juist ruimte creëert voor het ontstaan van wederzijds respect, liefde en waardering van een multiculturele maatschappij in een harmonieuze samenleving.

Via haar mediaprogramma’s en in haar persoonlijk leven deed ze aan verhoging van het gemeenschappelijk bewustzijn ten aanzien van onder andere de minderbedeelde mens in Suriname of door het noodlot getroffenen en ze verwierf daarmee algemene waardering.  Tante Roshni, zoals ze ook bekend stond, is 87 jaar oud geworden.

Comments are closed.