Röntgen foto’s mogelijk bij Stg Libi Makandra

Techcamp produceert ideen voor opnemen ICT in onderwijs
november 19, 2015
Hoogendoorn Atheneum krijgt tweede jaar op een rij VOS School excellence award
november 19, 2015
Show all

Röntgen foto’s mogelijk bij Stg Libi Makandra

Zeven medewerkers van de Stg. SEH-Libi Makandra hebben de drie dagen durende training voor het omgaan met de Mobile X-Ray unit van de stichting, met goed gevolg doorlopen. Het materiaal is geschonken door de Staatsolie Foundation For Community Development. De training is woensdag afgerond.

Erik Brussel, Mobile X-Ray applicatie specialist, is speciaal voor het verzorgen van de cursus naar Suriname gekomen. Hij werd bijgestaan door Jay Sardjoe Medical Engineer bij Harsons Meditech Suriname.

Met dit team kan de SEH-LM elke dag minder complexe röntgenfoto’s maken ter verzending naar de orthopeed. De foto kan dan per mail naar de orthopedische poli van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo verzonden worden of op een Usb stick of op een CD aan de cliënt worden meegegeven, zegt de voorlichting van Libi Makandra aan Starnieuws.

Voorlopig moeten cliënten eerst voor deze dienst betalen en met de aangeboden kwitantie naar zijn/haar verzekeraar gaan voor eventuele restitutie. Het bestuur van de Stichting wil in de toekomst overeenkomsten afsluiten met de zorgverzekeraars. (Starnws NEW)

 

Comments are closed.